Navštíveno 2342x

26.12.2010, 18:31 |
X-sat (M)
Určitě nejsme jediní, kdo řeší otázku financování bydlení. Máme zajímavou nabídku od Hypoteční banky na hypotéku, ale nebylo by od věci trošku podiskutovat nad touto problematikou. Na netu je mnoho zaručených doporučení, ale není nad skutečné a vyzkoušené :-) Takže díky za každý přínosný post.
;-)
Osobně si myslím a mám trochu vyzkoušené, že je lepší si na to udělat volno a všechny banky si oběhnout a nechat si udělat konkrétní nabídku i s podmínkami, protože docela dost přistupují indivindy.

26.12.2010, 19:16 |
X-sat (M)
Jasan. Naplánované jednání mám v ČS a UniCredit bank. mBnak nevypadá zle a ČSOB řeší manželka - pracuje tam.
Nemate stavebni sporeni? Nejlepsi je hypoteka ze stavebka :)

26.12.2010, 19:38 |
Pekys zkus si jeste nechat spočítat hypoúvěr, melo by to být výhodnější než hypotéka, alespon to tak driv bylo.

26.12.2010, 20:19 |
X-sat (M)
Stavební spoření je mimo hru, ano.

26.12.2010, 20:23 |
KFL Já mám nejlepší zkušenost s hypotečním poradcem. Lidi, který jsou placený z provize banky, vědí vždycky o všech akcích místních ústavů (hypo bez poplatku, odhad zdarma apod.) a když si u nich nevybereš, tak tě to nic nestojí.
mBank je dobrá, protože nabízí mBilanc, ale když jsem poptával hypo já, půjčovali jen do 50 % odhadované ceny nemovitosti a já potřeboval víc.
Ty jsi vyřadil produkt,kterej bych řekl že je na financování bytové potřeby nejlepší. Nejnižší úrok v reklamě neznamená nejlepší:)
Btw. Lišáci dělají úvěry pro HB, takže srovnání z první ruky.

26.12.2010, 22:28 |
X-sat (M)
KFL - někdo konkrétně?
AI1 - nevyřadil, téma je hypotéka

26.12.2010, 23:11 |
Q asi jako KFL - o nás se stará aleš hončl a mám od něj i doporučení na produkt kterej mám vzít. navíc hypotéku když jsem potřeboval, tak zařídil u české za 4dny, což fakt pomohlo. Co mě od něj zaujalo byla jeho informovanost jaký je postup bank "PO" ukončení fixace. nalákaj tě rychle, ale po fixaci se tě snaží natáhnout a tak.
Pokud bys chtěl číslo, stačí napsat, pošlu.

27.12.2010, 07:42 |
X-sat (M)
Q - díky, ale chtělo by to spíše osobně a do Prahy teď cestu nemám

27.12.2010, 11:09 |
Etien (M)
kdyz hypoteku, tak nejlepe asi u nejake banky ;-)
ne, ted vazne, ja mam hypoteku 8 let u KB...
já jsem v tuto chvíli taky těsně před podpisem HÚ. Beru 2,5M na výstavbu RD. Využívám, zatím spokojeně, služeb finančního poradce od společnosti OVB Allfinanz
[ Link ]

27.12.2010, 22:29 |
X-sat (M)
Pepíno - a co jim platíš?

28.12.2010, 08:58 |
Bucci jako Q. sice sem nevyužil služeb stejnýho člověka, ale finanční poradce je nejlepší volba....
Osobně ji mám u České spořitelny, na 20 let za 4% úrok.

28.12.2010, 13:18 |
X-sat (M)
Máme konkrétní nabídku od Hypoteční banky:
1.300.000,- Kč hypotéka
na 25 let
fixace 3 roky
úroková sazba 3,69%
Měsíční splátka včetně pojištění a vedení účtu: 7164,- Kč
Asi se na lepší nedostaneme...
Ono hlavně taky záleží co,která banka má za nároky na žadatele/věřitele/zástavu atp. Měl jsem super nabídku na hypotéku,ale jen do chvíle než řekli,že k hypotéce musím mít takovou pojistku domu,takové životní pojištění a najednou se situace zcela obrátila :-(

28.12.2010, 13:35 |
X-sat (M)
Jasan, píšu o finální nabídce na konkrétní nemovitost. Další věci jsou již na nás, banka nevyžaduje. Je taky fakt, že hypotékou kryjeme "jen" 59% ceny nemovitosti.
upřímně klobouk dolů před všema, co mají hypotéku. Sám bych si ani na takovou prd částku (rozuměj, moc z toho nepostavíš) jako nastřelil X-sat, netroufl. Vidina 25 let s -7k měsíčně mi přijde strašná.
Mě ji spořitelna udělala
700000,- Kč hypotéka
na 20 let
fixace 20 let
úroková sazba 4%
splátka je 3550,- Kč, účet mám u nich
jednou ročně platím ještě životní pojistku 1300,- Kč, protože jsem svobodnej, jinak by ji nechteli
- kdykoliv můžu udělat mimořádný vklad , s tím že si zkracuji dobu splácení
Dragster: To je nějaké divné ne? To jim jako zaplatíš jen 852.000,- Kč jo? To je nějaká blbost... 20*12*3550=852000, to jim tedy vrátíš navíc jen 152.000,- Kč? Jestli to je správně, tak v tom případě bych si tam šel taky pro prachy. To spíš 5330,- ne? :-D
HIGHTOWER: Ne ne, je to vážně jak píšu, byl to jejich nějaký hodně dobrý produkt, který dávala spořka před 6 lety, když jsem si bral hypotéku, každý o tom ani nevěděl, já se to dozvěděl od jedné dobré kamarádky, která tam dělá, ale když jsem tam přišel to uzavírat, tak mě cpali něco jiného, když jsem jim řekl, že chci tu konkrétní věc, tak se ten pán divil jak o tom vím, ale udělal to.
HIGHTOWER? 5330,- bych jim vážně nedával.
To Dragster: nemáš to spojeno se stavebkem (odpovídá to i té fixaci) tzn. ,že ve skutečnosti Ti tam jde zisk (drobné zhodnocení + státní příspěvek) ze stavebka ne?
nevím, blbost, to, co jim vrátíš dělá za těch 20 let jen nějakých 21%, takže jako 4% úrok? Nevím, ale těch 5.330,- by byla tak nějak normální splátka, prostě u hypotéky to bývá, že jim vrátíš od tak 75% půjčené částky až klidně 100%. Mrkni na jakoukoli hypotéční kalkulačku a uvidíš. To co ty máš je tedy a i před těmi 6 roky bylo mimo realitu a jestli to fakt dávali, tak by mě zajímalo, co udělali s tím, co toto schválil :-D
HIGHTOWER: Mám stavebko u WÜSTENROT tam jsem to nebral, u té spořky je pravda, že mě to zařídil, tak že udělal u nich nové stavební spoření a hned jsem z toho čerpal celou tu částku co jsem potřeboval, vážně za těch podmínek co jsem napsal. Teď jsem na to koukal do výpisu z účtu, tak platím měsíčně 3560,- Kč.
A kolik měs. platíš stavebko?

28.12.2010, 21:27 |
X-sat (M)
Šestikule - lepší než dávat někomu 6k měsíčně jen za nájem 3+1 a mít za 25 let holou prtku ;-) Prostě bez hypošky nebo podobného produkty se běžně bydlet nedá.
X-sat: neplatím jim nic, jedou z provizí...
X-sat: to máš samo zcela pravdu a souhlasím, jen prostě fakt obdivuji lidi, kteří se na tak dlouho zadluží. My jsme většinu zvládli ufinancovat z vlastních zdrojů a během 2011 snad zalepíme i posledních 200k, které máme půjčené.
To Šestikule: každý takové zdroje nemá a je to logické jako říká X-sat: platíš +- stejně,ale jednou to bude tvoje... (děti se budou mít dobře nebo to rozfofrují)a když bude problém s placením,tak holt nemovitost prodáš a jsi na tom stejně.
To HIGHTOWER: Platí pouze tu částku,kterou uvádí. Část z toho jde na spoření. Nicméně v reálu pak nemá úrok 4%,ale více (většinou +- 2%). Mám podobný produkt a pro mě velkou výhodou je ,že kdykoli mám peníze navíc,tak je prostě pošlu (bez jakékoli sankce) a zkrátí se doba placení.
Harryp: je to přesně nějak jak uvádíš, jen na spoření jsem platil první dva roky a ted už jde dle výpisů vše na splácení půjčené částky, s tím zasláním mimořádné splátky to mám také.

29.12.2010, 13:32 |
X-sat (M)
Tak vyřešeno zaměstnaneckou hypotékou s úrokovou sazbou 3,59%, fix na 3 roky a s možností vložit jakoukoliv částku kdykoliv a to bez ohledu na fixaci.
thx ČSOB
X-sat: no aspoň někde mají zaměstnanci výhodu, co? :-(
Harryp: no tak ono nám to nespadlo z nebes, že jo :-), taky jsme ty prachy museli vydělat, takže pár let dvě tři práce zároveň a samo skromný život, žádná dovolená a tak, ale zvládli jsme to než se narodili děti a teď máme klid. Vlastní střechu nad hlavou a nějakých 5k měsíčně za plyn/voda/el/tel/inet je pohoda, a kdyby ne, tak vypneme topení a hotovo.
Takže každopádně držím palce, protože ve svým si vždy pánem a můžeš případně i ty provozní náklady výrazně ovlivnit.
To šestikule: to jsem nemyslel,že bys to měl bez práce. Ale mnohdy je to tak, že jedni rodičové darují pozemek,druzí dají na hrubou stavbu a kus "práce je hotové" v tom smyslu jak si psal "z vlastních zdrojů" nebo má možnost si půjčit v rodině. Osobně jsem do hypotéky šel s tím,že jsem měl možnost rychle koupit zajímavou nemovitost za ještě zajímavější peníze s tím,že hypoška mě výjde lépe než se tady pohybují nájmy... (který jsem do té chvíle platil) a riziko? defacto žádné a můžu si s nemovitostí dělat co chci (krom prodeje atp.) vč. provozních nákladů- v tom žádné omezení není. Problém půjčovaní peněz obecně v ČR je,že si lidi půjčují na kraviny a nakonec jsou předlužení a končí u lichvářů atp.

30.12.2010, 23:13 |
KFL X-Sat> A nemůžeš tuhle hezkou hypotéku nějak přeprodávat dál? Já bych toho hned využil, hlavně za rok, až mi doběhne fixace :D.